Satsa på internationell bokförsäljning

Som svensk författare är det viktigt att utöka sin publik och även sälja sina böcker utanför landets gränser. Här finns den stora publiken, särskilt om du översätter dina böcker till engelska. Men för att skicka dokument till utländska förlag och delta i internationella bokförsäljningsevenemang kan du behöva en apostille.

En apostille från notarius publicus är en stämpel som legitimerar dokument i utlandet. Denna typ av certifiering ger dokumentet möjlighet att accepteras i utlandet, även om den har utfärdats i Sverige. Du kan få en apostille snabbt hos en Notarius Publicus i Stockholm, där du får dina dokument stämplade direkt.

Skriv en bestseller

Det första steget i att kunna få en internationell publik är att skriva en bok som tilltalar en stor målgrupp i många länder. Det är klokt att välja en genre som är populär även utomlands. Kriminalromaner brukar ofta bli framgångsrika i Sverige, där vi har välkända författare som Camilla Läckberg, Liza Marklund och Stieg Larsson. Spännings- och kriminalromaner är också populära i många andra delar av världen, då de lockar många läsare med sina intriger och mysterier. Det är därför klokt att rikta in sig på denna genre om du vill satsa på en internationell bokförsäljning.

Lyckas med internationell lansering

Under de senaste åren har antalet kontrakt som skrivs på svenska böcker minskat, men litteraturexportens totala intäkter har slagit rekord. Detta innebär att om du är en av de författare som lyckas få ett internationellt kontrakt, kanske med hjälp av apostille, har du möjlighet att få goda intäkter.

Lämna ett svar