Ska du göra högskoleprovet? Då vill du naturligtvis få ett så bra resultat som möjligt, särskilt om du vill komma in på en riktigt populär utbildning. Genom att läsa böcker och träna med gamla högskoleprov så kan du maximera dina möjligheter att verkligen lyckas.
Maxa resultatet med högskoleprovguiden
Det är två saker du ska göra för att verkligen få ett bra resultat på högskoleprovet: läsa mycket samt ta hjälp av Högskoleprovguiden. Konkurrensen för att komma in på de mest populära högskoleutbildningarna är mycket stor. Väldigt många väljer därför att ta hjälp av HP-guiden för att förbereda sig på rätt sätt inför provdagen. Förutom att du tränar på gamla prov, så får du hjälp med att verkligen förstå vilken kunskap som efterfrågas. Du lär dig principerna. Över 170 000 blivande studenter har hittills förbättrat sitt resultat med HP-guidens hjälp. Många av de personer som du kommer att konkurrera med för att bli antagen till de mest eftertraktade högskoleplatserna, sitter just nu och tränar inför provet. Maxa ditt resultat på högskoleprovet med HP-guiden så blir du expert på högskoleprovet och når din målutbildning.
Läs mycket litteratur
Förutom att anlita HP-guiden ska du läsa mycket. Både skönlitteratur och faktaböcker. Ju mer du läser, desto större läsförståelse får du. Att ha stor läsförståelse är någonting som både hjälper dig på högskoleprovet och i skolan, men också i vardagslivet. Om du älskar att läsa är det ju perfekt att du kan ligga i soffan och läsa en bok med gott samvete – samtidigt som du pluggar inför högskoleprovet. Men du bör läsa olika genrer och gärna lite svårare litteratur. Litteratur hjälper dig med läsförståelse, kunskap och ger dig ett större ordförråd. En lättläst deckare kan absolut ses som övning inför högskoleprovet, men inte tio på raken. Du ska variera både genrer och författare. Istället för att läsa Michael Connelly, så satsar du på Elizabeth George till exempel. Att läsa klassiker är också ett smart drag. Läs böcker av Dostojevskij, Strindberg och Selma Lagerlöf.
Läs tidningar
Du bör också läsa mycket tidningar, särskilt ledare i tidningar som Svenska Dagbladet och DN. Det kan även vara klokt att läsa olika slags magasin, både vetenskapstidningar som “Illustrerad vetenskap” och historiska magasin som “Allt om historia”. Leta gärna efter reportage och texter att läsa i ämnen som du inte har så mycket kunskap om. Träna också på att lösa “logiska problem”; i vilken ordning ett mönster uppstår och liknande matematiska problem, som du ofta hittar i böcker om hjärngymnastik. Om du är mer samhällsvetare än naturvetare, är det viktigt att du verkligen fokuserar på den logiska delen av högskoleprovet då det kommer vara din svaghet. Men det kommer du få hjälp med när du anlitar Högskoleprovguiden, som ser till att du tränar på hela högskoleprovets på bästa sätt.