Så skyddar du dina böcker vid transport

Det är ingen nyhet att bokförlag arbetar med stora kvantiteter av böcker som trycks upp, förpackas och transporteras. Det är därför av yttersta vikt att både hanteringen, packningen och transporteringen sköts både professionellt och varsamt.

Ett riktigt bra tips vid boktransport och transporter överhuvudtaget är att använda sträckfilm, som är ett både miljövänligt och enkelt alternativ. Sträckfilm är nämligen en elastisk och tunn plastfilm som kan användas för att fixera olika typer av gods som lastpallar eller löst liggande föremål. Själva sträckfilmen förhindrar att pallen eller förmålen glider runt, välter eller utsätts för smuts och damm.

Fixa transporten med sträckfilm

Böckerna kan enkelt emballeras och skyddas med olika typer av sträckfilm. Det finns olika varianter, styrkor och tjocklekar på officedpot.se för den som själv vill prova på detta smarta transporthäck. Sträckfilmen kan appliceras manuellt eller maskinellt och båda sätten används inom förlagsbranschen.

Flyttar du som privatperson och har en hel del böcker att transportera kan det vara smart att anlita en flyttfirma för att slippa tunga lyft och otympliga flyttlådor. Om du hör av dig till flyttfirman kan du fråga om de använder sträckfilm så att du kan känna dig säker på att dina saker inte välter eller åker omkring i flyttbilen.

Lämna ett svar