Skriv en bästsäljare

Drömmer du om att bli författare och helt och hållet kunna försörja dig på att skriva? Funderar du på hur du ska komma igång på bästa sätt? I denna artikel går vi igenom enkla tips för den som vill skriva en populär bok.

Det finns flera olika saker som avgör om du kommer att kunna skriva en bästsäljande bok. Först och främst gäller det att välja en genre som säljer mycket. Det är till exempel få som blir rika som poeter. Däremot finns det desto fler deckarförfattare som skrattar hela vägen till banken. Även så kallad chic lit-litteratur brukar sälja bra liksom böcker som är baserade på verkliga brottsfall. Om du gillar kost och träning brukar även denna typ av bok kunna bli populär.

Se skrivandet som ett jobb

Det finns en myt om att skrivande alltid är roligt och lustfyllt till skillnad från ett traditionellt 8 till 5-arbete. I själva verket brukar många kända författare tala om att de har fasta arbetsrutiner varje dag. De sätter sig och jobbar vid en viss tidpunkt oavsett om de känner för det eller inte. Genom att skapa tydliga rutiner fungerar skrivandet bättre och böckerna blir klara i tid.

Försök därför att bestämma en tid för när du ska skriva på din bok. Det är också smart att ha en arbetsplats att gå till där du sitter och skriver. Om du har möjlighet fungerar ett hemmakontor men ett bra alternativ är att hyra kontor på Östermalm genom Workaround. Det kan förstås låta dyrt att ha ett eget kontor för skrivandet men faktum är att det finns flera förmånliga priser hos Workaround. Du behöver inte hyra en dyr lokal utan kan istället hyra en arbetsplats. Då har du tillgång till en plats vid ett skrivbord för ett bra pris.

Så får du inspiration till skrivande

Att komma på intressanta och spännande idéer till böcker är inte alltid lätt. Ett tips är att läsa andra författares böcker för att förstå hur en bästsäljare är skriven. En av de mest populära romanerna är Millenniumtrilogin av Stieg Larsson. Andra populära svenska författare är Camilla Läckberg och Anna Jansson.

Gå en skrivarkurs

Även om en bra idé till en bok är det allra viktigaste så behöver den också vara välskriven för att bli en bästsäljare. Om du aldrig tidigare har skrivit en bok är ett bra tips att gå en skrivarkurs. Idag finns det både kurser online och kurser då du bor på en kursgård samtidigt som kursen pågår. Vilket som är bäst att välja beror på hur mycket tid du har. Om du har ett jobb som du inte kan ta ledigt från passar förstås en onlinekurs bäst.

Lämna ett svar