Köpa och sälja böcker second hand

I dagens samhälle där konsumtionen är både dåligt för miljön och våra plånböcker så är det bra att man kan köpa saker på andrahandsmarknaden. Böcker är en av många saker du kan köpa och sälja second hand. I det här inlägget får du veta mer om hur du kan både köpa och sälja böcker på second hand.

Sälja böcker

Att sälja sina böcker har många fördelar. Den största fördelen är att du med de pengar du får in för

dina gamla böcker kan köpa nya. Börja med att gå igenom de böcker du har. Det kan vara inför en flyttstädning eller att du helt enkelt börjat få slut på utrymme i bokhyllan. Det kan kännas svårt att rensa ut böcker. Men tänk på att någon annan kommer ha glädjen att läsa dina böcker och på så sätt kommer de leva vidare. När du gör en utrensning av dina böcker; välj de böcker du inte känner något särskilt för och inte behöver ha kvar.

När du sedan ska sälja dina böcker kan du lägga ut dem i köp- och säljgrupper på Facebook, auktionssajter eller göra ett inlägg på din Instagram- eller Facebooksida. Om du inte blir av med alla böcker du önskar, och du inte kan behålla dem för att du ska flytta, kan du ge bort böckerna till en second hand-butik.

Köpa begagnade böcker

Att köpa böcker som är begagnade har många fördelar. Framförallt så kostar de betydligt mindre än vad de gör i butik. Gå till din lokala second hand-butik och se vad de har för böcker där. Du kommer snart att upptäcka att du kan få minst 10 böcker för samma pris som när du köper en ny bok i butik. Förutom att du kan hitta begagnade böcker i second hand butiker kan du kolla Facebookgrupper, Instagram och köp- och säljsidor på internet.

Lämna ett svar