Är du nästa svenska deckardrottning?

Har du skrivit en deckare och vill satsa på att bli nästa deckardrottning i Sverige? Idag räcker det inte med att skriva bra, utan minst lika mycket handlar om marknadsföring. Så varför inte börja stort med en maffig releasefest? Med vin gjort på druvan Pinot Noir får du en dryck som passar till ditt deckartema. Från Vinoteket går det dessutom lätt att beställa.

Skapa uppmärksamhet

Att koppla Pinot Noir till Nordic Noir kan kanske kännas lite fånigt, men det är också något som människor lägger märke till. Egentligen spelar det inte så stor roll om de fastnar vid ett inlägg på sociala medier för att de tycker att det är smart gjort eller för att de tycker att det är löjligt. Så länge de stannar upp och läser inlägget har du lyckats, och delar de det vidare kan du inte önska dig så mycket mer. Din bok får uppmärksamhet och åtminstone vissa som får upp inläggen i sina flöden kommer bli nyfikna och vilja läsa det du skrivit. Dessutom finns det gott om goda viner som är gjorda på druvan Pinot Noir, och som du kan välja mellan på Vinoteket. Så även om ordleken är lite fånig är det inget fånigt val av vin. Du kan skapa en minnesvärd releasefest med hög klass där Pinot Noir-viner passar som hand i handske.

Nordic Noir idag?

Vissa menar att Nordic Noir är en genre som inte är aktuell, men det råder delade meningar om det. Det kommer ständigt nya böcker som kan klassas som Nordic Noir. Dessutom finns det en del som börjat använda sig av nya Noir-genrenamn, som till exempel Country Noir. Det är krimberättelser med svärta som utspelar sig på landsbygden. Så känns noir som ett ord som passar för det du skriver behöver du inte lyssna på dem som är skeptiska. Gör genren till din – och visa att det kan komma ny och riktigt bra Nordic Noir-litteratur! I väntan på att de ska fatta det kan du alltid smutta på ett glas Pinot Noir-vin från Vinoteket.

Lämna ett svar