Olov Svedelid
Stolthet & Dödsdom
Mörk himmel över Nova Scotia
John Wilder är framgångsrik daytrader på Chicagobörsen. Vad få vet är dock att han tjänar sina största pengar som frilansande bilförare för olika rånarligor. Nu har han fått ett uppdrag att köra flyktbilen efter ett planerat bankrån i en oansenlig stad i mellanvästern.
Men kuppen går snett, en av rånarna dödas och en skottskadas. John lyckas dock komma undan polisuppbådet tillsammans med bytet och två av rånarna. Med ett polis-uppbåd i hälarna och otaliga vägspärrar framför sig ser det mörkt ut. Jakten får ödesdigra konsekvenser för en rad människor i dess väg.
En av dem som dras in i händelseförloppet är den svenska succéförfattarinnan Jenny Berg, som just flyttat till Canada för att skriva en dokumentärroman om öden bland 1700-talets nybyggare i Nova Scotia. Av ödets nyck dras hon in i det blodiga händelseförloppet…
Parallellt med handlingen får vi följa tillblivelsen av hennes historiska roman. Bit för bit vävs de två intrigerna samman under en mörk himmel över Nova Scotia.

Anders Tysk är född i Ludvika 1966 men uppväxt i Västerås, där han fortfarande bor tillsammans med sin hustru Fanny. Att ett av deras många gemensamma intressen är amerikanska muskelbilar framgår i denna hans debutroman…
Forfattare Meny