Storstilad Seniordeckare
Ulf Durling har efter succédebuten med Gammal ost (1971) övergått till att med stor framgång skriva psykologiska kriminalromaner. Som psykiater är han främst intresserad av hur udda och gåtfulla människor reagerar i pressade situationer. Och som pensionär vänder han sig nu med sina Storstilade Seniordeckare till en äldre publik som förhoppningsvis delar hans egen förtjusning över genrens outtömliga möjligheter att roa, skrämmas och mystifiera.
 
Forfattare Meny
ISBN | Beställ Anders Hallgren
Tills döden förenar oss
En Storstilad Senior-deckare!

Carl Allan Wahlstedt är änkling och sjukpensionär. En dödsannons i en lokaltidning får honom att skyndsamt bege sig till Småland för att polisanmäla ett mord, förövat för många år sedan. Men hans avslöjande väcker ingen tilltro hos polisen och han börjar därför själv forska i den nyligen avlidnes förflutna. Snart får han sällskap av Maria, en kvinna som blir alltmer gåtfull under deras gemensamma ansträngningar för att finna mordgåtans lösning…

Röster om Tills döden förenar oss;

En virtuost hanterad kriminalberättelse och en mycket bra roman av en svensk mästare.
Tomas Tengby, Göteborgs-Posten

Durlings roman formar sig till en knivskarp psykoanalys av en självutnämnd mordspannare, som under författarens omilda skalpell får sitt allra innersta frilagt och granskat, ända ner till minsta livslögn och obstination med en dominerade far.
Ulf Örnkloo, SvD

En hemsk, alldeles nattsvart historia om ond, bråd död och rysliga hemligheter, men framför allt ett psykologiskt och berättartekniskt bravurnummer på gnistrande tydlig prosa.
Göran Hägg, Månadsjournalen