Olov Svedelid
Dr W & Mr H
Den vise Alf Henrikson skrev i sin Uppslagsbok om Jules Verne att ”den som till äventyrs inte är bekant med Phileas Fogg, Passepartout och kapten Nemo är långt mera obildad än den som aldrig har läst Joyce eller Kafka”. Samma sak torde gälla för galjonsfiguren för alla detektiver, verkliga som fiktiva, Sherlock Holmes.
Den som vill veta mera om denna formidabla gestalt och hans skapare Sir Arthur Conan Doyle och söker vägledning har mycket att hämta i denna essäsamling, den tredje i ordningen, som författats av Lars Strand, en av Sveriges främsta experter på Sherlock Holmes och hans värld.


Sedan Sir Arthur Conan Doyle i slutet av 1800-talet började skriva om sin klassiske detektivhjälte Sherlock Holmes har vårt intresse och fascination inte upphört. Holmes har blivit den arketypiske detektiven och det dyker regelbundet upp nya filmatiseringar eller tv-inspelningar. Den svenska Sherlock Holmes-experten Lars Strand har utkommit med sin tredje essäsamling om Holmes – Dr W & Mr H. Samlingen består av ett tjugotal essäer varav en del tidigare publicerats i The Moore, medlemstidningen för det svenska Sherlock Holmes-sällskapet The Baskerville hall club samt i de nu nedlagda tidskrifterna DAST och Jury. Författaren ger oss inträngande information om allehanda aspekter rörande Sherlock Holmes samt Sir Arthur Conan Doyles författarskap. Strand besitter ett imponerande kunnande och skriver underhållande och väl. Dr W & Mr H kan varmt rekommenderas till de som vill göra en djupdykning ned i Sherlock Holmes och Sir Arthur Conan Doyles världar.
Henric Ahlgren, BTJ, 0912

Forfattare Meny
Paketpris
Närstudier, Dr W & Mr H och Besök på Baker Street till paketpris.