Storstilad Seniordeckare
Ulf Durling har efter succédebuten med Gammal ost (1971) övergått till att med stor framgång skriva psykologiska kriminalromaner. Som psykiater är han främst intresserad av hur udda och gåtfulla människor reagerar i pressade situationer. Och som pensionär vänder han sig nu med sina Storstilade Seniordeckare till en äldre publik som förhoppningsvis delar hans egen förtjusning över genrens outtömliga möjligheter att roa, skrämmas och mystifiera.
 
Forfattare Meny
ISBN | Beställ Anders Hallgren
Aldrig i livet
En Storstilad Senior-deckare!

Förre detta polisinspektören Ivar Svensson bor granne med ett mondänt societetspar i en villaförort. När advokat Hedfors förlorar sin hustru blir Ivar utnyttjad som privatspanare – vad hände egentligen innan Sheila helt överraskande hängde sig? Motvilligt drar han ned på ölpimplandet och sjukhusbesöken hos sin strokedrabbade fru och börjar kartlägga makarna Hedfors liv och leverne.
Berättelsen är trots det tragiska temat en delvis underhållande katt-och-råtta-lek i kammarspelsformat där mörka sanningar om två äktenskap successivt demaskeras och dödsbringande hemligheter avslöjas.

Röster om Aldrig i livet;

Så här lyder citaten i avkodat skick:
Durling har i den här boken samma fina flyt över stockholmsmiljön som Stieg Trenter hade men en långt mer inträngande personskildring.
Kerstin Larsson i Nerikes Allehanda

Tycker man om Ulf Durling - och det gör an ju! - så hade man inte velat missa Aldrig i Livet. Nej, aldrig i livet ville man det.
Sven Larsson i Helsingborgs Dagblad

Om man enbart ser till den lätt flytande prosan, de med grym älskvärdhet hanterade personerna och den iskalla humorn så är det hela okomplicerat och underhållande. Men skrapar man lite på Danderydsfernissan så är det naturligtvis både tragiskt och vardagsnära, som alltid när doktor Durling för pnnan.
Kerstin Matz i Expressen

Aldrig i livet innehåller inte ett enda mord men är mer spännande än alla mordfyllda deckare i år, både på det yttre och det psykologiska planet.
Hans Stertman i Accent

En kriminalroman med riktiga människor, inträngande nutidsskildring och medkänsla under ytan.
Jean Bolinder i KvP