Storstilad Seniordeckare
Ulf Durling har efter succédebuten med Gammal ost (1971) övergått till att med stor framgång skriva psykologiska kriminalromaner. Som psykiater är han främst intresserad av hur udda och gåtfulla människor reagerar i pressade situationer. Och som pensionär vänder han sig nu med sina Storstilade Seniordeckare till en äldre publik som förhoppningsvis delar hans egen förtjusning över genrens outtömliga möjligheter att roa, skrämmas och mystifiera.
 
Forfattare Meny
ISBN | Beställ Anders Hallgren
Hemsökelsen
En Storstilad Senior-deckare!

Den fristående uppföljaren till Gammal ost väckte på många håll ännu större förtjusning än sin föregångare. Hemsökelsen är en nöjsam pusseldeckar-klassiker där sensationslystna privatspanare och inkompetenta poliser tar sig an ett mystiskt morddrama på Solgårdens äldreboende. Hur och varför dog systrarna Larsson? Men boken innehåller ytterligare en knepig gåta: Vem i all sin dar är dess berättare, som hela tiden så obesvärat lyckas hamna i händelsernas centrum?

För den som någon gång haft förmånen att umgås regelbundet med gamla människor är läsningen en högtidsstund. Humorn är fin och spänningen raffinerad.
Robert Rosén, Gävle Dagblad

Det är en styv och stimulerande deckare.
Sven Sörmark, Aftonbladet

…storartad kriminell underhållning.
Bo Lundin, GT

Hemsökelsen har en ytterst välspunnen intrig… den är därtill, trots sitt makabra tema, rasande rolig.
Kerstin Larsson, Nerikes Allehanda

En mer originell, finurlig och humoristisk deckare får man leta efter – utan att finna…
Olov Svedelid