Bild OmslagISBN | Beställ Kjell E. Genberg
Den långe från Sundsvall
I Stockholm går en dåre lös och mördar småflickor. Ut- redningen hamnar hos kommissarie Holgersson, Sveriges yngste med den titeln och just kommen från utbildningen i Sundsvall. Han har nya idéer om polisarbete, något som inte alltid ses med blida ögon av kolleger som tycker att man skall jobba så som man alltid gjort.
Till sist har han skapat förtroende för sig hos de arbetslag han leder. De hittar ledtrådar, men många visar sig vara villospår.
Romanen utspelas i skarven mellan 50- och 60-tal, i en tid då det varken fanns datorer eller DNA-analyser, utan polisarbete betydde mycket spring för att samla fakta och stor tankemöda för att dra slutsatser från dessa.
Dessutom var Sverige annorlunda. Det var inte lätt för en ung man att få sitt driftsliv tillfredsställt. Fast det skall erkännas att Holgersson gör sitt bästa även i det avseendet.

Detta är första fristående delen i en serie med Kommissarie Holgersson. I serien ingår följande: Den långe från Sundsvall (Del 1), Den vackra från Huddinge (Del 2) och Den mördade i Mölndal (Del 3).

Forfattare Meny