ISBN | Beställ Birgitta Hasselgren
West highland white terrier
Den här rikt illustrerade faktaboken innehåller allt någon kan vilja veta om rasen west highland terrier, »westie« – och lite till!
Denna vita lågbenta terrier är en synnerligen populär hund jorden runt. Bland gemene man känner de flesta igen den lilla vita terriern, tillsammans med dess svarta kusin, den skotska terriern, som »Whisky-hundarna Black and White«. Och frågar man en blivande ägare vad som gjort att de blivit intresserade av rasen, blir svaret ofta: »De är ju så söta!«
Detta är förvisso sant. Men man ska också vara medveten om det, trots sitt änglaljuva yttre, rör sig om en pigg och spjuveraktiv terrier.
Den här boken tar upp alla aspekter på rasen. Kapitel som Att köpa westie; Skötsel; Hunden på resa; Parning, valpning & uppfödning, ger en försmak av det breda innehållet.
Boken inleds med en mycket intressant rashistorik och avslutas med en utförlig genomgång av kända in- och utländska kennlar och prominenta avelshundar och utställningsvinnare.
För den som har något intresse av hundar överhuvudtaget är detta en högintressant bok – för den som har eller planerar att skaffa en ”westie” är den ett absolut måste!

Birgitta Hasselgren har ett brett och gediget hundkunnande. Inom rasen west highland white terrier har hon varit tongivande sedan mitten av 60-talet.
Hennes egen uppfödning, under kennelprefixet Tweed, har vunnit stora framgångar i utställningsringarna, men även visat sig som goda nedärvare i såväl den egna kenneln som hos många andra uppfödare, såväl inom, som utom Sverige.
Birgitta är internationellt erkänd och verksam utställningsdomare för samtliga terrier-raser, pudel samt ett flertal andra hundraser.

Forfattare Meny
Bild OmslagISBN | Beställ West highland white terrier
Den här rikt illustrerade faktaboken innehåller allt någon kan vilja veta om rasen west highland terrier, »westie« – och lite till! Man ska vara medveten om – trots sitt änglaljuva yttre – att det rör sig om en pigg och spjuveraktiv terrier.
Den här boken tar upp alla aspekter på rasen. Kapitel som Att köpa westie; Skötsel; Hunden på resa; Parning, valpning & uppfödning, ger en försmak av det breda innehållet. Boken inleds med en mycket intressant rashistorik och avslutas med en utförlig genomgång av kända in- och utländska kennlar och prominenta avelshundar och utställningsvinnare.
För den som har något intresse av hundar överhuvudtaget är detta en högintressant bok – för den som har eller planerar att skaffa en ”westie” är den ett absolut måste!