ISBN | Beställ Renée Willes
Lagotto Romagnolo
Den här faktaboken, slösande rikt illustrerad med färgbilder, innehåller allt man kan vilja veta om rasen lagotto romagnolo – i Svenska Kennelklubbens registreringsstatistik en av de historiskt snabbast ökande hundraserna i landet!
Den italienska krullpälsade vattenapportören från landskapet Romagna, sydväst om Venedig, är känd från kopparstick från 1700-talet. Men det är först under de senaste femtio åren som den blivit mer känd i sitt hemland – som tryffel-sökare! Med sin känsliga nos letar den fram den värdefulla tryffelsvampen, som växer ända ned till 40 cm under markytan!
De första hundar som exporterades från Italien, kom till Sverige 1995. På blott några år blev rasen i vårt land känd som en synnerligen trevlig sällskapshund.
Den här boken ger en bred redovisning av rasen, såväl i hemlandet som i Sverige.
Boken inleds med en mycket intressant rashistorik och avslutas med en utförlig genomgång av kända kennlar och prominenta hundar. För svenskt vidkommande redovisas de fem första åren i landet utförligt.
För den som har något intresse av hundar överhuvudtaget är detta en högintressant bok – för den som har eller planerar att skaffa en lagotto är den ett måste!

Paketpris: All världens hundraser tillsammans med Allt om Mops eller Lagotto Romagnolo för 350:-

Renée Willes har ett brett och gediget hundkunnande. Som uppfödare av raserna mops, pekingese, norwich-terrier och lagotto romagnolo under det internationellt välkända kennel-namnet Cobby´s har hon varit tongivande sedan mitten av 60-talet och fött upp och/eller ägt över 260 champions.
Renée Willes, bosatt på Ekerö utanför Stockholm, är redaktionssekreterare på tidningen Hundsport och Svenska Kennelklubbens kynologiska rådgivare.
Hon sitter i såväl SKKs som Internationella Hundorganisationen FCI´s Standardkomittéer, i den senare som ordf., och är därutöver Internationell utställningsdomare med rätt att döma samtliga förekommande hundraser.
Hon medverkar som kynologisk skribent i Nationalencyklopedin, och hennes senaste uppslagsbok, All Världens Hundraser är ett erkänt standardverk liksom de kompletta rasböckerna på mops (på svenska) och The Norwich Terrier (på engelska).

Forfattare Meny
ISBN | BeställÖversikt ur bokens innehåll Marjorie Buntings
The norwich terrier
Omarbetad av Renée Willes

Detta är en ny och till stora delar omarbetad – till sidantalet längre – utgåva av Marjorie Buntings mycket omtyckta rasbok. Årets upplaga är omarbetad av Renée Willes och innehåller även mycket fler bilder.
OBS! Engelsk text.

This is the third edition of Marjorie Bunting’s texts for the Norwich Terrier book. This edition has additional chapters on Arts & Crafts and also on Record Winners. The additional colour photographs will please breed enthusiasts that have been awaiting a new book since the second edition sold out in 2005.
Marjorie Bunting started her world famous Ragus kennel in 1943 in her home county Norfolk, which of course is also the home county of the Norwich Terrier. She knew the people that started the breed, she was part of the breeds evolution and fantastic progress and she has been mentor to successful breeders of today. She devoted her life to the breed and no one knew more about the delightful little Norwich Terrier than Marjorie Bunting.
This book is published in honour of Marjorie Bunting who passed away in 2001.

Bild OmslagISBN | Beställ Allt om Mops
”Alla” vet hur en glad och alert mops ser ut! Genom århundraden har denna hundvärldens fryntlige clown varit ett kärt sällskap i både slott och koja. Och på senare år har rasen rönt ett välförtjänt stigande intresse.
I denna, den mest omfattande bok som utgivits om rasen på något språk, bjuds en djuplodande inblick i mopsens historia – såväl i internationellt som ur svenskt perspektiv.
Mopsen tillhör en av de allra äldsta rashundarna. Den härstammar från de kortnosade Pai- och Happa-hundar som finns omnämnda i kinesiska skrifter redan under Konfucius-tiden 550 år före Kristus! Redan på 1200-talet förde ryska soldater som tjänstgjorde vid det Kinesiska kejserliga gardet enstaka mopshundar till Europa. På 16- och 1700-talen kom så en mer omfattande europeisk import av mopshundar igång, genom det Holländska Ostindiska kompaniets handel på Kina. I Sverige har rasen funnits sedan senare delen av 1600-talet.
Mopsen har genom århundraden inspirerat konstnärer och få raser är så avbildade i olika tekniker, såväl skulpturer som olja och diverse andra material. I Allt om Mops återfinns en bred och rikhaltigt illustrerad kultur-historisk genomgång som visar rasens popularitet genom tiderna.
För den som funderar på att starta uppfödning är boken därtill närmast oumbärlig! Här får man lära sig allt som rör avelsurval, valpning och uppfödning. En veritabel guldgruva att ösa ur för den som har det minsta intresse för hunduppfödning, och inte minst då med inriktning på mops.
Bokens 400 sidor är minst sagt rikligt illustrerad i färg och svartvitt – en del äldre fotografier är därtill aldrig tidigare publicerade i bokform!

Bild OmslagISBN | Beställ All världens hundraser
När All Världens Hundraser nu kommer i sin andra, helt omarbetade och kraftigt utökade upplaga, handlar det om den mest kompletta och omfångsrika faktabok om hundar som publicerats på något språk!
Den vänder sig till alla hundintresserade; såväl oerfarna valpspekulanter som söker den ideala rasen för sin situation, liksom till den erfarne hunddomaren som på ett lika enkelt som pålitligt sätt vill friska upp sina detaljkunskaper inför ett uppdrag.
All Världens Hundraser presenterar samtliga av FCI (Federation Cynologique Internationale) internationellt godkända hundraser och rasvarianter i fylliga artiklar om utseende, ursprung och historik, samt utdrag ur de officiella rasbeskrivningarna, de så kallade standarderna. Dessa är illustrerade med färgfotografier av rastypiska hundar – de flesta specialtagna för detta lexikon av ett flertal av världens erkänt skickligaste hundfotografer.
Lexikonets indelning och upplägg följer helt FCI och SKKs (Svenska Kennelklubben) genealogiska gruppsystem. Varje kapitel inleds med en bred beskrivning av i gruppen ingående hundtypers historik, ursprung och utveckling
Därutöver återfinns inträngande och rikt illustrerade specialartiklar om pälsfärger och hårlag, samt en exposé över stamfadern vargens hundratals skepnader – från forntid fram till dagens rashundar.
I denna faktaboks omfångsrika index återfinns, utöver ingående ordförklaringar, även beskrivningar över ett stort antal nationellt erkända raser från hela världen – många av dessa med fotografier.

Lexikon med 482 hundraser.
Format: 230x220 mm.


Bild OmslagISBN | Beställ Lagotto Romagnolo
Den här faktaboken, slösande rikt illustrerad med färgbilder, innehåller allt man kan vilja veta om rasen lagotto romagnolo. Med sin känsliga nos letar den fram den värdefulla tryffelsvampen, som växer ända ned till 40 cm under markytan!
De första hundar som exporterades från Italien, kom till Sverige 1995. Den här boken ger en bred redovisning av rasen, såväl i hemlandet som i Sverige. Boken inleds med en mycket intressant rashistorik och avslutas med en utförlig genomgång av kända kennlar och prominenta hundar. För svenskt vidkommande redovisas de fem första åren i landet utförligt.
För den som har något intresse av hundar överhuvudtaget är detta en högintressant bok – för den som har eller planerar att skaffa en lagotto är den ett måste!