Bild OmslagISBN | Beställ Johanna Limme & Martin Palmqvist
Männen en trappa upp
Sensommarvärmen har just lagt sig och den lilla blekingska kuststadsidyllen Karlshamn förbereder sig inför sin kommande vinterdvala. Då hittas en 10-årig flicka mördad i ett skogsbryn utanför staden. Kroppen är illa sargad och något av det värsta kriminalinspektör Torgny Palm sett. Det finns inga vittnen, inga spår, inga indicier... Var skall sökandet börja?
Den skändade flickkroppen förvandlas snabbt till en mardröm för alla inblandade. Allmänheten rasar, påhejade av massmedia. I jakten på flickans förövare tvingas Torgny Palm successivt att konfronteras med sina allra djupaste farhågor och tvivel. Ett tvivel som obarmhärtigt kommer att skaka om de grundvalar han så mödosamt byggt upp.

Röster om Männen en trappa upp;

”Den är bra, till och med mycket bra för att vara ett förstlingsverk... Språket är väl använt, levande och personligt. Dramaturgin håller måttet. Limme och Palmqvist kan verkligen skriva deckare.”
Eva Johansson, Västerviks Tidning

”Boken fångar läsarens intresse från första stund och håller det orubbligt kvar till det cyniska men trovärdiga slutet... De vassa blickarna på tillståndet i riket för tankarna till Sjöwall-Wahlöö. Det är högt beröm.”
Monica Waleij, BTJ

”Tveklöst är detta en ovanligt intressant debut av de båda unga (ingen av dem har fyllt 30) författarna har gjort... Välkommen tillbaka snart!
Johan Wopenka, ledamot i Svenska Deckarakademin

”Intressant skriven bok... Handlingen är bra upplagd och slutet lite annorlunda än vad man är van, när det gäller kriminalromaner.”
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet i Sundsvall

Forfattare Meny