ISBN | Beställ Johanna Limme & Martin Palmqvist
Tandläkarnas afton
Försommar. Östersjöfestivalen närmar sig Den lilla kuststads-idyllen Karlshamn håller som bäst på att planera för ett par hundratusen besökande turister när en lokal tandläkare plötsligt hittas mördad hemma i sin egen bostad. Den döde verkar ha levt ett lugnt och anspråkslöst liv. En ensam människa vars tillvaro aldrig väckt myndigheters intresse tidigare. Vem är han? Varför mördades han?
Mordet, som från början verkar handla om ett slumpartat rånmord, förvirrar Torgny Palm och hans kolleger vid Karlshamnspolisen. De söker desperat efter en förklaring.
I jakten på gärningsmannen kommer en allt mörkare bild att skönjas. En mörk bild som inte bara inbegriper den döde tandläkaren utan också andra människor. En gammal man som tillbringar sina sista år på ett ålderdomshem. En betydligt yngre man som kommit till Sverige efter många års sökande. Människor som alla har en sak gemensamt: de bär på ett ohyggligt förflutet…

Forfattare Meny
Bild OmslagISBN | Beställ Männen en trappa upp
Sensommarvärmen har just lagt sig och den lilla blekingska kuststadsidyllen Karlshamn förbereder sig inför sin kommande vinterdvala. Då hittas en 10-årig flicka mördad i ett skogsbryn utanför staden. Kroppen är illa sargad och något av det värsta kriminalinspektör Torgny Palm sett. Det finns inga vittnen, inga spår, inga indicier... Var skall sökandet börja?
Den skändade flickkroppen förvandlas snabbt till en mardröm för alla inblandade. Allmänheten rasar, påhejade av massmedia. I jakten på flickans förövare tvingas Torgny Palm successivt att konfronteras med sina allra djupaste farhågor och tvivel. Ett tvivel som obarmhärtigt kommer att skaka om de grundvalar han så mödosamt byggt upp.

Röster om Männen en trappa upp;

”Den är bra, till och med mycket bra för att vara ett förstlingsverk... Språket är väl använt, levande och personligt. Dramaturgin håller måttet. Limme och Palmqvist kan verkligen skriva deckare.”
Eva Johansson, Västerviks Tidning

”Boken fångar läsarens intresse från första stund och håller det orubbligt kvar till det cyniska men trovärdiga slutet... De vassa blickarna på tillståndet i riket för tankarna till Sjöwall-Wahlöö. Det är högt beröm.”
Monica Waleij, BTJ

”Tveklöst är detta en ovanligt intressant debut av de båda unga (ingen av dem har fyllt 30) författarna har gjort... Välkommen tillbaka snart!
Johan Wopenka, ledamot i Svenska Deckarakademin

”Intressant skriven bok... Handlingen är bra upplagd och slutet lite annorlunda än vad man är van, när det gäller kriminalromaner.”
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet i Sundsvall