ISBN | Beställ Renée Willes
Lagotto Romagnolo
Den här faktaboken, slösande rikt illustrerad med färgbilder, innehåller allt man kan vilja veta om rasen lagotto romagnolo – i Svenska Kennelklubbens registreringsstatistik en av de historiskt snabbast ökande hundraserna i landet!
Den italienska krullpälsade vattenapportören från landskapet Romagna, sydväst om Venedig, är känd från kopparstick från 1700-talet. Men det är först under de senaste femtio åren som den blivit mer känd i sitt hemland – som tryffel-sökare! Med sin känsliga nos letar den fram den värdefulla tryffelsvampen, som växer ända ned till 40 cm under markytan!
De första hundar som exporterades från Italien, kom till Sverige 1995. På blott några år blev rasen i vårt land känd som en synnerligen trevlig sällskapshund.
Den här boken ger en bred redovisning av rasen, såväl i hemlandet som i Sverige.
Boken inleds med en mycket intressant rashistorik och avslutas med en utförlig genomgång av kända kennlar och prominenta hundar. För svenskt vidkommande redovisas de fem första åren i landet utförligt.
För den som har något intresse av hundar överhuvudtaget är detta en högintressant bok – för den som har eller planerar att skaffa en lagotto är den ett måste!

Paketpris: All världens hundraser tillsammans med Allt om Mops eller Lagotto Romagnolo för 350:-

Renée Willes har ett brett och gediget hundkunnande. Som uppfödare av raserna mops, pekingese, norwich-terrier och lagotto romagnolo under det internationellt välkända kennel-namnet Cobby´s har hon varit tongivande sedan mitten av 60-talet och fött upp och/eller ägt över 260 champions.
Renée Willes, bosatt på Ekerö utanför Stockholm, är redaktionssekreterare på tidningen Hundsport och Svenska Kennelklubbens kynologiska rådgivare.
Hon sitter i såväl SKKs som Internationella Hundorganisationen FCI´s Standardkomittéer, i den senare som ordf., och är därutöver Internationell utställningsdomare med rätt att döma samtliga förekommande hundraser.
Hon medverkar som kynologisk skribent i Nationalencyklopedin, och hennes senaste uppslagsbok, All Världens Hundraser är ett erkänt standardverk liksom de kompletta rasböckerna på mops (på svenska) och The Norwich Terrier (på engelska).

Forfattare Meny
Bild OmslagISBN | Beställ Lagotto Romagnolo
”De fem första åren i Sverige"

Den här faktaboken, slösande rikt illustrerad med färgbilder, innehåller allt man kan vilja veta om rasen lagotto romagnolo. Med sin känsliga nos letar den fram den värdefulla tryffelsvampen, som växer ända ned till 40 cm under markytan!
De första hundar som exporterades från Italien, kom till Sverige 1995. Den här boken ger en bred redovisning av rasen, såväl i hemlandet som i Sverige. Boken inleds med en mycket intressant rashistorik och avslutas med en utförlig genomgång av kända kennlar och prominenta hundar. För svenskt vidkommande redovisas de fem första åren i landet utförligt.
För den som har något intresse av hundar överhuvudtaget är detta en högintressant bok – för den som har eller planerar att skaffa en lagotto är den ett måste!