Bild OmslagISBN | Beställ Håkan Boström
Kvarteret Forellen
En krog brinner och i brandresterna döljer sig en mer än tjugo är väl bevarad hemlighet. En kvinna mördas, oklart om mordet är överlagt eller en tillfällighet, ett ungdomsgäng sprider skräck.
Problemen hopar sig för polisen och uppfattningarna om var krafterna ska sättas in är delade.
Kvarteret Forellen är en spännande samtidsroman, den berättar om några människor vars liv berörs och påverkas av händelserna.

Kvarteret Forellen utspelas – som Håkans Boströms thriller Smörblomman, 2005 – i Eskilstuna. Kvarteret Forellen visar vad som sker under ytan i författarens hemstad, som han är väl förtrogen med.

Håkan Boström debuterade 1972 med en diktsamling som talade om orättvisorna i arbetslivet. Han har skrivit drygt 25 böcker. En samhällskritisk ton, vardagsbilder och arbetslivserfarenheter präglar allt han skriver, ofta med sörmländsk anknytning.
Genom hela författarskapet har han berört frågor om makt och utsatthet.
Boström har bla belönats med tidningen VI:s och ABF:s litteraturpris, LO:s kulturstipendium samt fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris.


Forfattare Meny
Bild OmslagISBN | Beställ Smörblomman
…tilldrar sig under några sommarmånader i en mellansvensk stad. Ett nyfött barn hittas övergivet och en kvinna mördas utan att mördaren lämnat några spår efter sig. Polisens arbete leder ingenstans och när resultaten uteblir blir deras arbete ifrågasatt av lokalpressen. Skallet mot polisen ökar då ytterligare en ung kvinna hittas mördad.
Smörblomman följer polisens arbete och skildrar några människor som på skilda sätt berörs av händelserna.
Smörblomman är en samtidsskildring som lånat ett och annat från vår tids mest frekventa litteratur samtidigt som den leker med några välkända identiteter inom genren.