Storstilad Seniordeckare
Ulf Durling har efter succédebuten med Gammal ost (1971) övergått till att med stor framgång skriva psykologiska kriminalromaner. Som psykiater är han främst intresserad av hur udda och gåtfulla människor reagerar i pressade situationer. Och som pensionär vänder han sig nu med sina Storstilade Seniordeckare till en äldre publik som förhoppningsvis delar hans egen förtjusning över genrens outtömliga möjligheter att roa, skrämmas och mystifiera.
 
Forfattare Meny
Bild OmslagISBN | Beställ Anders Hallgren
Gammal Ost
En Storstilad Senior-deckare!

En flaska Chianti, en gammal ost och en död man upptäcks i det slutna rummet på Lilla Pensionatet. Det var en verklighet som de tre pensionerade deckarentusiasterna Bergman, Lundgren och Nylander inte kunde motstå. Var och en framlägger de sina egna lösningar av det invecklade problemet. Alltmedan kriminalassistent Gunnar Bergman kör igång med sina rutinerade och professionella metoder.

Nu tredje upplagan!

Deckarakademins debutantpris för Gammal ost 1971!

Den roligaste och mest underfundiga
svenska deckaren någonsin.
Bo Lundin i Sydsvenskans deckarspalt

En ovanlig och durkdriven debut av en författare som vi säkert får behållning av i fortsättningen.
Sven Sörmark i Aftonbladet

Då och då kommer det en detektiv-roman som bearbetar det gamla mönstret på ett spännande sätt och som också är pigg och underhållande. Baldersons första bok var sådan och nu är det Ulf Durlings ”Gammal ost” som gör en optimistisk.
Jörgen Elgström i Expressen

Jag hade helt enkelt roligt…
Stig Ahlgren i Vecko-Journalen