Bild OmslagISBN | Beställ Mats Ahlstedt
Dödsängeln
Hon kom dansande mot honom, ljudlöst utan musik. Rörelserna var dröjande, rytmiska, som om hon rörde sig i trance. Så drog hon långsamt klänningen över huvudet och lät den falla till golvet. När hon satte sig på huk över honom förstod han. Hon hade något i handen. Han fyllde lungorna med luft, försökte befria sig från tejpen över munnen. Det var något som dånade rytmiskt i hans huvud – hans egna hjärtslag. När hon till slut lämnade honom drogs kroppen ihop i några sista spasmer, som om den var en marionettdocka någon roade sig med, innan den blev stilla.
Spaningsledningen vid länskriminalen i Västra Götaland står inför något obegripligt. En seriemördare som tar livet av vanliga, medelålders män utan något kriminellt förflutet på det mest bestialiska sätt och utan att lämna några spår.
Sökandet går i cirklar, utanför landets gränser och bakåt i tiden. Man famlar i blindo, rädslan stiger för att fler ska mördas innan man lyckas gripa den skyldige.

Dödsängeln är en roman om utsatthet och sårbarhet och vad som händer när krafter vi inte kan kontrollera släpps lösa.

Dödsängeln utkom första gången 2005 och kommer nu i en lätt omarbetad upplaga. Det är den första boken i serien om Sören Högström och Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg.

2010 – fjärde upplagan!

Röster om Dödsängeln;

Göteborgsjournalisten Mats Ahlstedt har med behållning inspirerats av samtida storheter som Åke Edwardson och Henning Mankell. Här finns en stabil polisromangrund att stå på och början till ett motsägelsefullt samspel mellan välskildrade personer i sakkunnigt hanterad miljö. Jag återser dem gärna.
Jury

Det börjar med ett mord vid en hästtävling i Skåne och slutar med en kidnappad polisdotter. Däremellan har vi mött en ganska traditionell polisdeckare, men med några nya inslag, som rasism inom polisen och de kvinnliga polisernas ofta svåra situation. Personskildringen är god med flera väl utmejslade personporträtt, även av bifigurer. Fler böcker om kommissarie Högström och hans kollegor är välkomna.
Bibliotekstjänst

Det finns både driv och spänning i berättelsen som är lätt att sträckläsa. Och det är uppfriskande med en deckare i Göteborgsmiljö.
bif (biblioteket i fokus)
Forfattare Meny