Bild OmslagISBN | Beställ Renée Willes
All världens hundraser
När All Världens Hundraser nu kommer i sin andra, helt omarbetade och kraftigt utökade upplaga, handlar det om den mest kompletta och omfångsrika faktabok om hundar som publicerats på något språk!
Den vänder sig till alla hundintresserade; såväl oerfarna valpspekulanter som söker den ideala rasen för sin situation, liksom till den erfarne hunddomaren som på ett lika enkelt som pålitligt sätt vill friska upp sina detaljkunskaper inför ett uppdrag.
All Världens Hundraser presenterar samtliga av FCI (Federation Cynologique Internationale) internationellt godkända hundraser och rasvarianter i fylliga artiklar om utseende, ursprung och historik, samt utdrag ur de officiella rasbeskrivningarna, de så kallade standarderna. Dessa är illustrerade med färgfotografier av rastypiska hundar – de flesta specialtagna för detta lexikon av ett flertal av världens erkänt skickligaste hundfotografer.
Lexikonets indelning och upplägg följer helt FCI och SKKs (Svenska Kennelklubben) genealogiska gruppsystem. Varje kapitel inleds med en bred beskrivning av i gruppen ingående hundtypers historik, ursprung och utveckling
Därutöver återfinns inträngande och rikt illustrerade specialartiklar om pälsfärger och hårlag, samt en exposé över stamfadern vargens hundratals skepnader – från forntid fram till dagens rashundar.
I denna faktaboks omfångsrika index återfinns, utöver ingående ordförklaringar, även beskrivningar över ett stort antal nationellt erkända raser från hela världen – många av dessa med fotografier.

Lexikon med 482 hundraser.
Format: 230x220 mm.Forfattare Meny
Bild OmslagÖversikt ur bokens innehåll All världens hundraser –
tidigare utgåva – slutsåld
All Världens Hundraser är den hittills omfångsrikaste faktabok om rashundar som publicerats på svenska. Den vänder sig till alla hundintresserade, såväl till den oerfarne valpspekulanten som till den erfarne hunddomaren som vill friska upp sina kunskaper.
All Världens Hundraser presenterar samtliga av FCI (Federation Cynologique Internationale) godkända hundraser och rasvarianter i fylliga artiklar om utseende, ursprung och historik; De illustreras med färgfotografier av rastypiska hundar – de flesta specialtagna för detta lexikon.
Bokens upplägg följer FCI:s genealogiska gruppsystem och varje kapitel inleds med en bred beskrivning av i gruppen ingående hundtypers historik, ursprung och utveckling.

Det är knappt något överord att slå fast att All världens hundraser kommer att bli ett närmast omistligt standardverk för alla seriöst hundintresserade.
Hans Lehtinen, internationell hunddomare, verksam sedan 1953

Samlingsverket All världens hundraser gör verkligen skäl för sitt namn med över 400 presenterade hundraser som finns spridda över vår jord.
Ulf Uddman, Svenska Kennelklubben