Övrig utgivning
Ann U. Birgersdotter
Gråt inte över spillt vin…

är berättelsen om en svensk Bridget Jones, en roman om en medelålders kvinnas känslostormar – samtidigt späckad av dråpliga inslag och mixad humor.
Bild Omslag Irene Canel
Gryningen finns i fjärran

En högintressant memoarbok av en fantastisk kvinna!
Irene Canel har upplevt fem olika samhällsystem - det tyska Galizien i Polen, Nazityskland, Tyskland efter kriget, Uruguay och till sist Sverige.
Bild Omslag Kjell E. Genberg
Seriemördare - Ondskans ansikten i alla världsdelar

”Stäng av kaffebryggarna, kära lyssnare. I dag behövs all tillgänglig elektricitet.” (Radiokommentator inför seriemördaren Ted Bundys avrättning i elektriska stolen.)
Bild Omslag Kjell E. Genberg
Odjuret

Spänningsroman för ungdomar.
Elias och hans far har kommit till Sverige som flyktingar och bor på en flyktingförläggning.En dag får de höra att de kanske inte kommer att få stanna. Risken är stor att de ska tvingas tillbaka till sitt krigsdrabbade hemland. De blir förtvivlade.

Bild Omslag K-G Holgersson
Mitt liv och mina hästar

"Många hästar hälsar på mig innnan jag själv ser dem. En sådan kontakt är för mig det finaste som finns! Min metod är enkel och rak."
Bild Omslag K-G Holgersson
Travhästens nycklar

Med 65 års praktisk erfarenhet av arbete med travhästar, vilket inbegriper otaliga segrar och deltagande i storlopp som Elitloppet och VM-tävlingar i USA, är K.G. Holgersson mannen att lyssna på.
Tage Sandström
Gränsland

Tage och Ville växer upp som grannar i Tornedalen. På andra sidan Torne älv ligger Finland. De två pojkarna blir bästa vänner och båda finner den kärva naturen och den lika kärva kulturen fullt normal och redo att utnyttjas av dem.

Lars Strand
Anhalter

Bagaget på den kända bilden av Sidney Paget tillhör inte Holmes och Watson, även om blecklådan i förgrunden är misstänkt lik den som Holmes släpar fram i Den musgraveska ritualen och som är fylld med pappersbuntar med noteringar om hans olika fall.

Lars Strand
Återblickar

Med denna sin femte bok om Sherlock Holmes lägger Lars Strand ytterligare ett antal informativa bitar till sin essämosaik, där bilden av mästerdetektiven och hans värld nu framträder med allt tydligare konturer.
Lars Strand
Närstudier

Närstudier är den fjärde samlingen av Lars Strands lovprisade essäer om Sherlock Holmes. En bättre guide in i Mästerdetektivens värld än Lars Strand vore svår att hitta.
Lars Strand
Dr W & Mr H

En ny essäsamling som författats av Lars Strand, en av Sveriges främsta experter på Sherlock Holmes och hans värld.

Bild Omslag Lars Strand
Besök på Baker Street

Lars Strand är en av Sveriges kunnigaste sherlockianer – med djuplodande forskningar om och kring personen Sherlock Holmes, likväl som i litteraturen om mästerdetektivens äventyr.

Bild Omslag Olov Svedelid
Lär dig skriva spännande

Olov Svedelid (1932-2008) färdigställde denna ”lärobok för spänningsförfattande” bara månaderna före sin bortgång. I den ger han dig inte bara grunderna i hantverket författarskap

Backlist
MBF Bokförlags äldre utgivningar finner du under länken Backlist i menyn till vänster, eller länken till höger.