Senaste nytt på MBF Bokförlag
Bild Omslag
Lär dig
SKRIVA
SPÄNNANDE

av Olov Svedelid


Uppmärksammad
av, och medtagen i
Månadens Bok
april 2012

Provläs gärna ur
Kjell E. Genbergs
nya bok: Seriemördare - Ondskans ansikten i alla världsdelar.

Läs direkt på skärmen eller ladda ner en PDF för utskrift.
Läs vidare under fliken till vänster.

"Hör här Watson!
Paketpris på Lars Strands essäer om Sherlock Holmes."Träna som proffsen
Lär dig träna din hund att bli en lydig hund med den avancerade men enkla träningsmetoden.
ERBJUDANDE: Nu får du en Proffs-klicker (värde 63:-) tillsammans med boken för endast 100 kronor.

Förlagspris
Tidskriften Jurys
Förlagspris 2008
Champagnevispen

tilldelas MBF Bokförlag
för initiativet att ge ut bra deckare som storstilade seniorpocket, till
glädje inte bara för landets pensionärer.

"Boken är något av en pastisch av forna tiders deckare – med ett instucket försvar för genren – och är i allra högsta grad läsvärd och underhållande…"


Bild Omslag All världens hundraser
När All Världens Hundraser nu kommer i sin andra, helt omarbetade och kraftigt utökade upplaga, handlar det om den mest kompletta och omfångsrika faktabok om hundar som publicerats på något språk!
Sandfågeln
Berättelsen tar avstamp på en kyrkogård, där en kvinna mitt i natten står och gräver en grop. Intill henne på marken ligger ett bylte. Det är en stund av overklighet.
Gråt inte över spillt vin
är berättelsen om en svensk Bridget Jones, en roman om en medelålders kvinnas känslostormar – samtidigt späckad av dråpliga inslag och mixad humor.
Anhalter
Bagaget på den kända bilden av Sidney Paget tillhör inte Holmes och Watson, även om blecklådan i förgrunden är misstänkt lik den som Holmes släpar fram…
Lugnet efter stormen
Varför hemlighölls omständigheterna kring den tragedi som en gång drabbade familjen Irner på rekreationsorten Källvik i Västervikstrakten...?
Bild omslag Stressade hundar
Kanske är detta 2010-talets viktigaste bok – för alla hundägare…!
Stress, ångest – och därmed inte sällan följande aggressivitet – är kroppsligt sett samma sak, med endast små fysiologiska skillnader.
Bild Omslag Seriemördare - Ondskans ansikten i alla världsdelar
”Stäng av kaffebryggarna, kära lyssnare. I dag behövs all tillgänglig elektricitet.” (Radiokommentator inför seriemördaren Ted Bundys avrättning i elektriska stolen.)
The Whippet
Rasauktoriteten Bo Bengtson ser på whippet i Dåtid, Nutid och Framtid jorden runt i denna rykande färska bok. Extra generöst format (A4+) – men mycket mer än bara en vacker ”coffetablebook”.
Kommande Böcker
Bild Omslag Mustang
Vildhäst och legend i farozonen
En rikt illustrerad bok om den amerikanska vildhästen från urtid till nutid, presenterad i ett generöst format.
Några av våra favoriter
Med knorr på tillvaron!
En grisdoktors irrfärder
”Mina föräldrar tog mina veterinära framtidsplaner med ro. En nära släkting var däremot ganska betänksam...
Bild Omslag Mitt liv och mina hästar
Av K-G Holgersson.

"Många hästar hälsar på mig innnan jag själv ser dem. En sådan kontakt är för mig det finaste som finns! Min metod är enkel och rak."
Bild Omslag Lär dig skriva spännande
Olov Svedelid (1932-2008) färdigställde denna ”lärobok för spänningsförfattande” bara månaderna före sin bortgång. I den ger han dig inte bara grunderna i hantverket författarskap
Travhästens nycklar
Med 65 års praktisk erfarenhet av arbete med travhästar, vilket inbegriper otaliga segrar och deltagande i storlopp som Elitloppet och VM-tävlingar i USA, är K.G. Holgersson mannen att lyssna på.
Bild Omslag Best in Show
Nu är det här – Bo Bengtsons med spänning efterlängtade mastodontverk. Boken för alla som kallar sig utställningsintresserade...
Bild Omslag Drivkraft och Motivation
Den här boken tar upp de så viktiga begreppen för all hundträning: Drivkraft och motivation. Anders beskriver detaljerat vad de innebär och vilka faktorer som ökar hundens arbetsenergi, drivkraft och hundens motivation, arbetsglädje.
Bild Omslag Mellan Hund & Katt
MBF Bokförlag presenterar Ursula Wilbys fjärde kåserisamling, med hennes såväl färgstarka som mustiga berättelser om livet på landet runt den egenrenoverade skånegården bland hundar, katter, höns och hästar.
Bild Omslag Lagotto Romagnolo
Den här faktaboken, slösande rikt illustrerad med färgbilder, innehåller allt man kan vilja veta om rasen lagotto romagnolo
Bild Omslag The norwich terrier
Detta är en ny och till stora delar omarbetad – till sidantalet längre – utgåva av Marjorie Buntings mycket omtyckta rasbok. Årets upplaga är omarbetad av Renée Willes och innehåller även mycket fler bilder.