Deckare/thriller
Bild Omslag Mats Ahlstedt
Den röda damcykeln

Oskar Lagerström sörjer fortfarande sin hustru och dotter. De dog i en bilolycka han själv vållade för tio år sedan.
En morgon ligger det en röd damcykel i hans trädgård. Är det ett tecken? Precis före olyckan hade hans fru Lise publicerat en roman med namnet ”Den röda damcykeln.” En roman om mäns våld mot kvinnor.

Mats Ahlstedt
Violinisten - Pocket

En liten flicka hittas mördad på Marstrand. Samtidigt förföljs den unga, vackra och berömda violinisten Beatrice Larsdotter av en mystisk man. Eller är det bara hennes egen utarbetade hjärna som spelar henne ett spratt?

Bild Omslag Mats Ahlstedt
Violinisten

En liten flicka hittas mördad på Marstrand. Samtidigt förföljs den unga, vackra och berömda violinisten Beatrice Larsdotter av en mystisk man. Eller är det bara hennes egen utarbetade hjärna som spelar henne ett spratt?

Bild Omslag Mats Ahlstedt
Dödsängeln

Hon kom dansande mot honom, ljudlöst utan musik. Rörelserna var dröjande, rytmiska, som om hon rörde sig i trance. Så drog hon långsamt klänningen över huvudet och lät den falla till golvet.

Bild Omslag Håkan Boström
Kvarteret Forellen

En krog brinner och i brandresterna döljer sig en mer än tjugo är väl bevarad hemlighet. En kvinna mördas, oklart om mordet är överlagt eller en tillfällighet, ett ungdomsgäng sprider skräck. Problemen hopar sig för polisen och uppfattningarna om var krafterna ska sättas in är delade.

Håkan Boström
Smörblomman

Smörblomman tilldrar sig under några sommarmånader i en mellansvensk stad. Ett nyfött barn hittas övergivet och en kvinna mördas utan att mördaren lämnat några spår efter sig.

Ulf Durling
Lugnet efter stormen

Varför hemlighölls omständigheterna kring den tragedi som en gång drabbade familjen Irner på rekreationsorten Källvik i Västervikstrakten, Povel Ramels Sorglösa Brunn?
Om vem är egentligen mannen från Danderyds sjukhus som långt senare...

Ulf Durling
Min kära bortgångna

Bengt lever på minnen från sin tid som firad smörsångare. Plötsligt ruskas han om vid upptäckten av hustruns mystiska försvinnande och börjar oroligt söka efter henne.
Bild Omslag Ulf Durling
Den svagaste länken

Under en begravning uppträder flera sörjande påfallande skuldmedvetet. Det får tjänsteförrättaren att bli misstänksam. Vad har hänt? Kan den avlidne ha varit indragen i något ljusskyggt?
Ulf Durling
Tills döden förenar oss

Carl Allan Wahlstedt är änkling och sjukpensionär. En dödsannons i en lokaltidning får honom att skyndsamt bege sig till Småland för att polisanmäla ett mord, förövat för många år sedan…
Bild Omslag Ulf Durling
Aldrig i livet

Förre detta polisinspektören Ivar Svensson bor granne med ett mondänt societetspar i en villaförort. När advokat Hedfors förlorar sin hustru blir Ivar utnyttjad som privatspanare – vad hände egentligen innan Sheila helt överraskande hängde sig?
Ulf Durling
Vägs ände

Susanne är dagisfröken och Fredrik bilförsäljare. De lever i ett till synes lyckligt samboförhållande i hans flotta Djursholmsvilla. En kväll får de en ovälkommen och besynnerlig besökare som påstår sig ha bevittnat ett mord i huset. Susanne blir alltmer övertygad om att en mörklagd familjetragedi utspelats i villan, och Fredriks kategoriska, aggressiva avståndstagande sporrar henne att vilja gå till botten med saken.
Ulf Durling
Hemsökelsen

Den fristående uppföljaren till Gammal ost väckte på många håll ännu större förtjusning än sin föregångare. Hemsökelsen är en nöjsam pusseldeckar-klassiker där sensationslystna privatspanare och inkompetenta poliser tar sig an ett mystiskt morddrama på Solgårdens äldreboende.
Bild Omslag Ulf Durling
Gammal Ost

En flaska Chianti, en gammal ost och en död man upptäcks i det slutna rummet på Lilla Pensionatet. Det var en verklighet som de tre pensionerade deckarentusiasterna Bergman, Lundgren och Nylander inte kunde motstå. Alltmedan kriminalassistent Gunnar Bergman kör igång med sina rutinerade och professionella metoder.
Bild Omslag Jan-Olof Ekholm
Död i dyn

Den ständige antihjälten, polisens stjälpreda, Göran Sandahl har blivit pensionär. I denna sin nya tillvaro följer han mest dagshändelserna från länstolens bekväma avstånd. Tills den gamle redaktörens ögon…

Bild Omslag Kjell E. Genberg
Den långe från Sundsvall

I Stockholm går en dåre lös och mördar småflickor. Ut- redningen hamnar hos kommissarie Holgersson, Sveriges yngste med den titeln och just kommen från utbildningen i Sundsvall. Han har nya idéer om polisarbete, något som inte alltid ses med blida ögon av kolleger som tycker att man skall jobba så som man alltid gjort.

Bild Omslag Kjell E. Genberg
Den vackra från Huddinge

Den unge kommissarie Holgersson är något av en vagel i ögat på kolleger och överordnade eftersom han har nya idéer om polisarbete. Ett sätt att bli av med honom är att få honom placerad inom Mordkommissionen. Hans första fall där blir en utredning av ett mord i Huddinge. En ung kvinna har hittats död.

Bild Omslag Kjell E. Genberg
Den mördade i Mölndal

Kommissarie Holgersson framställer sig gärna som en självsäker ung man med kunskaper om de senaste rönen inom kriminologin. Detta år – 1967 – har han blivit medlem av Riksmordkommissionen och skickas till Mölndal utanför Göteborg där lokala polisen bett om hjälp med utredningen av ett kvinnomord.

Bild Omslag Kjell E. Genberg
Bananstjälken

Nisse Bredberg är en skicklig och samvetsgrann kriminalpolis. I övrigt är han dock inte mycket att ha. Hans privatliv är minst sagt kaotiskt, hans hustru är otrogen och vill skiljas. Samtidigt som Stockholm drabbas av en sällsynt obehaglig seriemördare, vars övergrepp innehåller sexuellt märkliga detaljer...

Bild Omslag Kjell E. Genberg
Persikohuden

På middagsbordet i Herrgårdens eleganta matsal ute på Ekerö gnistrar rött vin i slipade kristallglas i reflexerna från levande ljus i silverstakar. Just som mannen vid bordets kortända reser sig för att utbringa en skål krossas glasen i rummets franska fönster och några beväpnade män i rånarhuvor tränger in.

Bild Omslag Kjell E. Genberg
Äppelkrigaren

Nisse Bredberg återkommer till sitt tjänsterum i Polishuset på Kungsholmen i Stockholm efter en välbehövlig semester. Där har han sin bekväma tänkefåtölj – och den får han genast användning för. Hans chef ber honom nämligen att ta en noggrann titt på några ouppklarade kvinnomord i huvudstadens förorter. Ligger det en ny seriemördare bakom morden?

Kjell E. Genberg
Paradisets bakdörr

Kjell E. Genbergs sjunde och sista del av Enheten. Medlemmarna skall få sina personnummer tillbaka och amnesti för eventuella tidigare brott. Bara en hake: Enheten behövs för ett sista uppdrag.

Bild Omslag

Kjell E. Genberg
Kommando 2010

Den militanta grupperingen GAF är mest känd för att demonstrera mot och sabotera pälsdjursuppfödning. Men man har även svurit på att med alla medel försöka hindra vidare användning och eventuell utbyggnad av kärnenergi…

Johanna Limme & Martin Palmqvist
Tandläkarnas afton

En tandläkare hittas mördad hemma i sin egen bostad. Den döde verkar ha levt ett lugnt och anspråkslöst liv. Vem är han? Varför mördades han? Mordet förvirrar Torgny Palm och hans kolleger vid Karlshamnspolisen.

Bild Omslag

Johanna Limme & Martin Palmqvist
Männen en trappa upp

Sensommarvärmen har just lagt sig och den lilla blekingska kuststadsidyllen Karlshamn förbereder sig inför sin kommande vinterdvala. Då hittas en 10-årig flicka mördad i ett skogsbryn utanför staden…

Leif Möller
Pappas Pojke

Pojken bär på ett ödesdigert arv. Men för en kallblodig mördare ett värdefullt sådant. Ett arv värt att döda för.
Fristående uppföljare till Made in Sweden.

Bild Omslag Leif Möller
Made in Sweden

Johan Malm är på väg ut på ett rent rutinuppdrag, men denna morgons flygning blir hans mest omskakande någonsin! Under inflygning mot den okända signalspanaren blir han plötsligt angripen – av sin egen rote-tvåa…

Bild Omslag O´Neil De Noux
Två hål i huvudet

I denna bok får svenska läsare för första gången stifta bekantskap med tuffe Dino LaStanza. Han har just fått en flygande start på sin karriär inom New Orleans poliskår sedan han flyttats upp till mordroteln från Sjätte distriktet – allmänt kallat Blodiga Sjätte.

Susanne Nygren
Sandfågeln

Berättelsen tar avstamp på en kyrkogård, där en kvinna mitt i natten står och gräver en grop. Intill henne på marken ligger ett bylte. Det är en stund av overklighet. Samtidigt är det som
nu sker så självklart; Pendeln har börjat slå tillbaka…
Bild Omslag Helena Sigander
Våld vid vatten

Irma Olsson, 32, från Bromma i Stockholm är lyckligt gift med älskade Harry. Hon har skyddat honom från vetskapen om sin fruktansvärda upplevelse…

Bild Omslag Olov Svedelid
Mannen med två ansikten

Vad skedde inuti den hederlige UD-tjänstemannen Philip Jason som efter ett rått överfall som förstört hans ansikte, vaknar upp efter en operation som gett honom en helt ny identitet? Han finner att han nu är Paul Green, den mäktigaste mannen inom den organiserade brottsligheten!

Anders Tysk
Stolthet & Dödsdom

John Wilder är framgångsrik daytrader på Chicagobörsen. Vad få vet är dock att han tjänar sina största pengar som frilansande bilförare för olika rånarligor.

Nils Wahlbom
De tre gracerna

…är en pusseldeckare av det slag som var populärt under de ”gyllene åren” – vilket inte är så märkligt eftersom boken skrevs på 50-talet.

Bild Omslag Torsten Widholm
Varför kan män inte säga nej?

Varför sa jag inte blankt nej? Varför slängde jag inte bara ut henne? Varför var jag så urbota dum att jag följde med henne ut till den där ön? Det är frågor som mal och gnager i författaren Erling Enbergs överhettade hjärna i cellen…

Backlist
MBF Bokförlags äldre utgivningar finner du under länken Backlist i menyn till vänster, eller länken till höger.